Liittymä Talenom

Kasperi Wikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Yleistä

API rajapinta Kasperin 11.07 - versiossa on lisätty Talenomin ja Kasperin välinen API-liittymä molempiin suuntiin. Liittymä hakee Talenomista taseen käyttöomaisuustilien tapahtumat ja vastaavasti siirtää Kasperin tositteet Talenomiin.

Käyttöönotto

Kasperin siirrot → ostoreskontrasta - näytössä vie hiiren kursori aineisto - valikon kohdella. Valitse sitten hiiren oikean napin takaisesta valikosta API → Talenom. Vastaa Kyllä kysymykseen, halutaanko liittymä ottaa käyttöön.

Tämä avaa Kasperin sisäisessä nettiselaimessa Talenomin integraatiorajapinnan sisäänkirjautumisen. Kirjaa sisään ja valitse sitten yhtiö, johon haluat liittymän otettavan käyttöön.

Tämän jälkeen Kasperi lukee yhtiön dimensiotiedot ja kysyy, mihin Kasperin kenttiin tiedot halutaan yhdistää. Tätä tietoa käytetään liittymissä molempiin suuntiin (tositteissa voi toki valita, että dimensiota ei haluta siirtää).

Lopuksi Kasperi lataa kasperi.info - sivustolta viimeisimmän Talenom API-liittymän liittymäkuvaukset ja tallettaa ne molempien liittymien aineisto - valikoihin nimellä Talenom**. Tämä aineisto pitää olla valittuna, kun Talenom-liittymää käytetään.

Jos dimension mäppäys pitää tehdä uusiksi, niin tee käyttöönotto uudelleen.

Käyttö

Talenom → Kasperi

  • Kun perustidot ovat kunnossa, avaa siirrot → Ostoreskontrasta - näyttö (jossa 'aineisto' - alasvetovalikossa pitää olla valittuna Talenom**)
  • Syötä haluamasi tapahtumakausi (jonka tapahtumat haluat Talenomista hakea) ja paina lue tapahtumat - nappia
  • Jos et ole tällä Kasperin käynnistyskerralla vielä kirjautunut Talenomiin, Kasperi avaa sisäisen nettiselaimen ja pyytää Talenom sisäänkirjautumista
  • Kasperi siirtää halutun kauden tiedot Talenomista.

Kasperi → Talenom

  • Siirrot → kirjanpitoon - näytössä Aineisto - valikossa pitää olla valittuna Talenom**.
  • Normaaliin tapaan valitse aineistot-välilehdeltä aineisto, jonka haluat siirtää ja syötä halauamasi tapahtumakausi
  • Kun painat Luo aineisto, Luo Kasperi tositteen
  • Jos et ole tällä Kasperin käynnistyskerralla vielä kirjautunut Talenomiin, Kasperi avaa sisäisen nettiselaimen ja pyytää Talenom sisäänkirjautumista
  • Kasperi siirtää tositteen Talenomiin.

tulevaa kehitystä

Suunnitelmissa on lisätä Kasperiin käyttöoikeuksian API-integrointi siten, että Kasperin käynnistyksen yhteydessä käyttäjä kirjautuu API:n kautta kirjanpitoon ja sen jälkeen Kasperissa voi käyttää vain yhtiöitä, joihin käyttäjällä on kirjanpidon puolella oikeudet. (28.02.2021).

Historia

  • 28.02.2021 versio 1.0.