Konversio Visma L7 KOM ohjelmasta

Kasperi Wikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Yleistä

Olemme tehneet konversio-ohjelman, joka kopioi kaikki L7 KOM ohjelman käyttöomaisuustiedot Kasperin tietokantaan.

L7Konversio-ohjelma.png

Ohjelma siirtää seuraavat perustiedot:

 • Tilikausitiedot (kuluva ja aiemmat)
 • Käyttöomaisuuden tulos ja tasetilit (tunnukset, nimet, poistomenetelmät poistoryhmältä, taseryhmät)
 • Taseryhmät (tunnus ja nimi)
 • Kustannuspaikat (tunnus ja nimi)
 • Työnumeron (tunnus)
 • Poistoryhmät (tunnus ja nimi)
 • Vastuuhenkilön (tunnus ja nimi)

Tapahtumat:

 • Käyttöomaisuusrekisterin tapahtumat ja näiden tiedot
  • Valmistusnumero ja sijainti voidaan lisätä kohteen selitteeseen, jos niitä on käytetty lisäselitteinä
 • Käyttöomaisuusrekisterin tapahtumia vastaavat kirjanpidon hankinnat, myynnit ja romutukset (näiltä tositenumero, ostolasku, päivä ja arvo)
 • Kuluvan tilikauden alun nettosaldot
 • Kuluvalla tilikaudelle viimeisimmän kirjanpitoon siiretyn poistotositteen jälkeinen suunnitelman mukainen saldo (Kasperin SALDO2-kenttään).
 • Kuluvan tilikauden lopun suunnitelman mukainen saldo (infotiedoksi täsmäytysraporttia varten, joka vertaa Kasperin ja L7 KOM:n laskemia kuluvan tilikauden lopun menojäännöksiä. SALDO3-kenttään)

L7n ryhmäkohteiden hankinnat jaetaan Kasperissa itsenäisiksi kohteiksi, koska näillä on L7 KOM:ssa itsenäinen laskenta (oma kohteen mukainen poistoaika alkaen jokaisen ryhmäkohteen osan omasta hankintahetkestä). Ryhmäkohteita yhdistää laitenumero. Kaikilla ryhmäkohteilla Kasperin inventaarikenttään asetetaan arvo 1.

Konversio-ohjelma asennetaan tyypillisesti samalle palvelimelle Kasperin tietokannan kanssa. Työasemalla pitää olla asennettu Pervasive - tietokannan client, Kasperi ja itse konversio-ohjelma.

Huomioita

ks. Tekninen konversio Visma L7 KOM ohjelmasta.

Kasperin ja Visma L7:n väliset liittymät löytyvät valmiina Kasperista (AB ja ABC-versioista).

Kustannusarvio

Veloitamme konversioista kuluneen ajan mukaisesti. Konversio-ohjelma nopeuttaa huomattavasti tietojen teknistä siirtoa L7:sta Kasperiin.

Siirrettyjen käyttöomaisuustietojen tarkistaminen onnistuu helposti Kasperista tulostettavasta vertailuraportista, josta näkyvät L7:n ja Kasperin itsenäisesti laskemat poistot hyödykekohtaisesti viimeisimmän kirjanpitokauden loppuun. Mahdolliset erot ja niiden syyt löytyvät helposti tämän raportin avulla. Jos ja kun Kasperi laskee poistot samoin kuin L7, voit olla varma että tiedot ovat siirtyneet oikein Kasperiin.

Tietojen siirto ja konversio L7:sta Kasperiin vie aikaa tyypillisesti noin 2-3 tuntia per yhtiö. Täsmäytämme samalla alkutilanteen pääkirjanpitoon ja verotukseen. Mikäli aineistossa on suurempia eroja, niiden selvittely voi vaatia lisäaikaa.

Esittely

Jos olet kiinnostunut tietojen konversiosta Kasperiin, niin voimme tehdä mallikonversion yhdestä yhtiöstä etukäteen ja esitellä Kasperia tällä konvertoidulla yhtiöllä. Veloitamme konversiosta vain, mikäli otatte Kasperin käyttöönne. Voit myös katsoa Kasperin esittelyvideon tästä linkistä.

Espina Oy:n yhteystiedot

Sähköposti : Kasperi posti.png

Puhelin : 09-5866 0200.


Hakusanat: Konversio Visma L7 käyttöomaisuusohjelmasta, L7 käyttöomaisuusohjelma, L7 käyttöomaisuuskirjanpito, L7 KOM-ohjelma