Kasperin testiympäristö

Kasperi Wikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Yleistä

Tuotantoympäristössä voi olla testiyhtiö tai testiyhtiöitä. Kasperi tukee myös täysin erillistä testiympäristöä seuraavasti:

 • Tietokannat : tuotantoyhmpäristön tietokannat voi sellaisinaan kopioida testiympäristään. Mitään tietoja yhtiöissä ei tarvitse muuttaa.
  • firebird-tietokannalla tuotantoympäristön hakemiston kaikki tietokannat voi kopioida tiedostoina erilliseen testihakemistoon ( esim. d:\kasperi\ - hakmistosta d:\kasperi_test - hakemistoon)
  • MS SQL Server - ympäristössä helpointa olisi ylläpitää erillistä testipalvelinta, jolloin tietokannat voi kopioida tuotantopalvelimelta testipalvelimelle sellaisenaan.
 • Kasperin client : Testiympäristöä varten pitää luoda uusi Kasperin clientin (winkaspe.exe - tiedosto) pikakuvake, jolle annetaan kaksi käynnistysparametria:
  • -TEST Tämä kertoo, että kyseessä on testiympäristö. Tällöin Kaikkien yhtiöiden nimen eteen lisätään automaattisesti TEST sekä näytön otsikossa että raporteilla (mutta ei - ainakaan toistaiseksi - yhtiölistassa). Lisäksi Kasperin clientin tausta muuttuu harmaaksi, jotta testiympäristö erottuu selkeämmin tuotannosta.
  • -SERVER Tämä kertoo testitietokantapalvelimen nimen (MS SQL Server) tai testitietokantojen sijainnin ( Firebird. ts. -SERVER palvelin:d:\kasperi_test\winkas.fgdb ).

Huomioitavaa

Testipuolella liittymät ovat edelleen tuotantopuolelle, joten jos kirjanpidosta on erillinen testipuoli, pitää liittymäparametrit päivittää testipuolelle kantojen kopioinnin jälkeen (Poikkeuksena Talenom API liittymä, joka käyttää automaattisesti testiympäristöä).

Muutoksia

 • 28.02.2021 Talenom - API liittymä käyttää automaattisesti testipalvelinta, jos Kasperi on käynnistetty -TEST - parametrilla.