Kasperi 9

Kasperi Wikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tervetuloa käyttämään Kasperin 9 - versiota!

Kasperin 9-versio on julkaistu 13.10.2015 ensin sitä erityisesti kaivanneille ja marraskuussa kaikille.

Päivityksen myötä Kasperin käyttöliittymää on hieman modernisoitu, mutta näyttöjen sisälty on säilynyt pääosin entisellään. Taustalla on tapahtunut paljonkin ja suurimmat muutokset ovat:

  • Integroitu nettiselain. Kasperin ohjeet käyttävät nyt oletuksena integroitua IE-nettiselainta, joka aukeaa Kasperin sisään omaan ikkunaansa. Ohjeiden käyttö tätä kautta ei vaadi enää rekisteröitymistä kasperi.info -sivustolle. Sisäinen nettiselain toimii vain, jos koneelle on asennettu IE ja Pääkäyttäjätiedot -> Parametrit -> Muut -> Käytä integroitua nettiselainta -parametri on päällä (oletus).
  • Ulkoasun päivitys. Kasperi käyttää nyt teemoja ja tämä on vaikuttanut hieman koko ohjelman ulkoasuun.
  • Kiinteistöinvestointien ALV-vastuiden seuranta lisätty Kasperin AB, ABC ja Kunta -versioihin.
  • Kolme uutta keskeneräisten aktivointitapaa massamuutoksessa: Aktivoi aikaisemman lisätiedoksi, Aktivoi summa aikaisemman lisätiedoksija Aktivoi kohteeksi ja sen lisätiedoksi.
  • Tilikauden päätösajon voi perua tilikausilta, jotka on päätetty versiolla 9. Tätä perumista ei voi tehdä, mikäli vanhojen tapahtumien poistoajo on ajettu edellisen tilikauden myydyistä/romutetuista kohteista. Tästä syystä vanhojen tapahtumien poistoajoa ei enää suositella ajettavaksi heti tilinpäätöksen jälkeen - tämän takia poistettavien tapahtumien tapahtumapäivän oletus on siirretty tilikautta aikaisemmaksi.
  • Massamuutokset Yhdistä ja Yhdistä lisätiedoksi eivät enää poista alkuperäistä kohdetta ja toiminnot voidaan myös perua. Tästä syystä kannassa voi olla enemmänkin 0-tilaisia kohteita.
  • Inventaariraportteja yhdistettynä hakutekijät-näytön määrityksiin voi tallettaa Omiksi valmisraporteiksi, joita voi myöhemmän helposti tulostaa ylävalikon RaportitOmat raportit - valikosta, sekä siirtää monesta yhtiöstä taulukkolaskentaan yhtiöiden hallinnta - näytöstä.
  • Uusia tapahtumia voi lukea sisään ostoreskontraliittymään alkuperäisen järjestelmän tietokannasta monesta yhtiöstä kerralla.

Katso myös Lista kaikista muutoksista Kasperissa versiosta 8.02 versioon 9.0 sekä Version 9 asennuksen ongelmakohtia.

Muutokset 9.01 → 9.06 - välillä näet myös tästä linkistä.


Terveisin,

Kasperi-tiimi