Kasperi 11 päivityksen asennus

Kasperi Wikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Yleistä

Click here to see similar document in English.

Tämä on ohje Kasperin aiemman version päivityksestä versioon 11. Mikäli olet tekemässä asennusta uuteen työasemaan, katso Kasperi 11 asennusohje.

Ennen päivitystä tulosta Saldotilanne - Saldoyhteenveto (P) -raportti edellisen kuukauden ja kuluvan tilikauden loppuun. Tulosta sama raportti versiopäivityksen asennuksen jälkeen ja varmista, etteivät luvut ole muuttuneet. Jos käytätte Kasperin IFRS-ominaisuuksia, tulosta myös niihin liittyvä raportti ennen ja jälkeen versiopäivityksen.

Kasperi 11:n asennuspaketti tekee sekä uusasennuksen että voi päivittää aikaisemman version 11-versioon. Kun ohjelma havaitsee aiemman asennuksen, tekee se päivityksen, joka tapahtuu seuraavasti:

Kasperi-1105-päivitys-ohje1.jpg

  • Ohjelma havaitsee aiemman asennuksen ja kertoo tekevänsä päivityksen.
  • Mikäli Kasperi on asennettu aiemmin mutta ohjelma ei kerro tekevänsä päivitystä, voit silti tehdä päivityksen manuaalisesti valitsemalla asennustavaksi 'Päivitys'

Kasperi9 paivitys2.jpg

  • Ohjelma ehdotta aiempaa asennushakemistoa. Mikäli hakemisto ei ole oikea (tai Kasperista on useampia eri asennuksia), voit muuttaa asennushakemistoa.

Kasperi9 paivitys3.jpg

  • Asennustapana on oletuksena Päivitys. Mikäli asennusohjelma ei oletuksena ehdota päivitystä mutta haluat silti tehdä vain päivityksen, voit tässä kohtaa valita asennustavaksi Päivityksen.

Kasperi9 paivitys4.jpg

  • Ohjelma vielä pyytää vahvistamaan, että valittu kohde on oikea.

Kasperi9 paivitys5.jpg

Muuta