Kasperi 10

Kasperi Wikistä
Versio hetkellä 5. huhtikuuta 2019 kello 07.07 – tehnyt Noora.tuominen (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tervetuloa käyttämään Kasperin 10 - versiota!

Kasperin 10-versio on julkaistu 31.10.2018 ensin sitä erityisesti kaivanneille ja marraskuussa kaikille.

Kasperin peruskäyttö ja näyttöjen sisälty on säilynyt pääosin entisellään. Taustalla on tapahtunut paljonkin ja suurimmat muutokset ovat:

  • IFRS 16 vuokrasopimusten käsittely (ks. IFRS 16 käyttöohje) ( Kasperin ABC-versiossa. Vaatii Velan seurannan - lisälisenssin sekä oman yhtiönsä IFRS tietojen seurantaa varten )
  • myyntien ja romutusten poistoeron muutoksen kirjaus myyntitositteella on nyt mahdollista.
  • Kiinteistöinvestointien automaattinen ALV-vastuiden seuranta. Tämä toiminto perustaa kiinteistöinvestointien ALV vastuutapahtumat käyttöomaisuuden investointien perusteella (huomioiden investointihetken vähennyskelpoisuuden). Tämä voidaan tehdä myös aiemmilta tilikausilta. ( Kasperin AB,ABC ja KUNTA-versiot )
  • Mahdollisuus seurata konsernin ja erillisyhtiön hankintamenojen eroa kohdekohtaisesti. Konsernin liitetiedoissa hankintamenoksi katsotaan erillisyhtiön nettosaldo yrityksen ostohetkellä. Nyt tätä eroa (kertyneet poistot osakenannan ostohetkellä), voi Kasperissa seurata kohdekohtaisesti. Tämän eron voi jakaa kohteille massamuutoksella ja inventaariraporttien kautta voidaan raportoida konsernin mukaiset liitetiedot. Näin on toteutettu esim. liittymä, jossa konsernin mukaiset liitetietojen muutokset siirretään Kasperista FPM:ään kuukausittain.
  • Korjauksia Windows 10:n .pdf - tulostukseen ja joidenkin alasvetovalikoiden toimintaan sekä tulostuksen skaalausongelmaan suuren resoluution (DPI) näytöillä (ei enää vaadi pikakuvakkeen DPI-skaalaus - parametrin asetusta).

Lisäksi yli 100 muuta parannusta tai korjausta.

Katso myös Lista kaikista muutoksista Kasperissa versiosta 9.06 versioon 10.0 sekä Version 10 asennuksen ongelmakohtia ja Version 9 asennuksen ongelmakohtia.


Terveisin,

Kasperi-tiimi


Kasperi-info-tukipalvelu-yhteistiedot-v2.png